Regio’s Midden-Zweden Zuid2018-09-05T13:57:18+00:00

2.  Midden-Zweden Zuid

Elanden, wolven en beren, je kunt ze allemaal tegenkomen in dit deel van Zweden. De grootste elandenpopulatie leeft in Värmland, in Dalarna leeft een aanzienlijk deel van de Zweedse beren. Dat is ook het thuis van een ander dier: het Zweedse paardje komt oorspronkelijk uit Dalarna. Het is een regio waar je de roots van Zweden vindt, vol folklore en tradities. Het midden van Zweden is ook de regio waar in vroeger eeuw veel metaal is gevonden. De kopermijn in Falun was ooit de grootste ter wereld. In Värmland, Dalarna Örebro Län en Västmanland zijn de sporen van de ijzerindustrie nog goed zichtbaar. Een aantal van de voormalige ijzerwerken is door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. Verder naar het oosten kom je steeds dichterbij de bewoonde wereld van de metropool Stockholm, waar meer dan een miljoen mensen wonen in de Zweedse hoofdstad en zijn voorsteden. De archipel van Stockholm met zijn talloze eilanden geldt als de achtertuin van Zweden, waar het heerlijk toeven is. De stad Uppsala en de omliggende regio biedt onderdak aan de oudste universiteit van Zweden.

WANDELGIDS(EN)

Värmland in midden-Zweden is een prachtige bestemming als u wilt genieten van de rijke en rustige Zweedse natuur. Zo groen, zo uitgestrekt, zo leeg. Al dat groen wordt afgewisseld met heel veel water.

Veel Zweedser dan Dalarna zul je het niet vinden. Een groot deel van de Zweedse cultuur en folklore, van tradities en gebruiken die tot op de dag van vandaag worden gekoesterd en (her)beleefd, komen hier vandaan.

Het beste van twee werelden, dat is wat je in Midden-Zweden vindt als je de natuur in trekt. Hier ontmoeten noord en zuid elkaar, hier snuffelt het grote wild – beer, lynx, wolf en eland – aan de rand van de menselijke wereld.

BLOG

ARTIKELEN

Ga naar de bovenkant