Er is een nieuwe reisgids Zweden zuid verschenen. Paul van Bodengraven en Marco Barten, auteurs en fotograven van de One Day Walks wandelgidsen, hebben deze gids samengesteld aan de hand van hun wandelingen en persreizen naar de regio´s Skåne, Blekinge en Småland in het zuiden van Zweden. Zij maakten samen eerder al zeven wandelgidsen voor verschillende Zweedse regio’s, waaronder een wandelgids voor Skåne en een wandelgids voor Småland.

Aan de hand van de wandelingen die zij daar hebben gemaakt en meerdere bezoeken voor artikelen voor diverse tijdschriften hebben ze hun tips voor het leukste en mooiste van de drie provincies in het zuiden van Zweden gebundeld. De gids is verschenen bij uitgeverij Edicola, in de reeks PassePartout-gidsen. Deze staan bekend om hun persoonlijke toon en tips, geïllustreerd met veel sfeervol beeldmateriaal. Een reisgids en herinneringsboek ineen, aldus gebruikers van de gidsen. De gids is voor € 24,50 te koop in de (online) boekhandel en in de webshop van uitgeverij Edicola.

Over zuid Zweden

Zuid-Zweden combineert al het aangename dat Zweden tot zo’n fijn vakantieland maakt. Heel veel kust en mooie stranden, maar ook ruige en stille natuur waar je zo maar oog in oog kan komen te staan met een eland. Charmante dorpjes en steden met culturele schatten om te ontdekken, maar ook rust en ruimte om die op je eigen houtje te bekijken, omdat het massatoerisme deze streken nog niet ontdekt heeft. Een goede infrastructuur en verbindingen, maar ook kleine landweggetjes waar je je even alleen op de wereld kan wanen. Goede hotels, knusse B&B’s en mooie campings, niet zelden aan het water gelegen. Kristalheldere meren waar je zo in kunt springen, bossen om doorheen te struinen, een zee van eilanden en eilandjes om tussendoor te varen, per kano of per boot.

Rust, ruimte en natuur en dat op slechts 900 kilometer afstand van huis. Steeds meer mensen ontdekken de charmes van Zuid-Zweden. Noord-Europa is een goed alternatief voor de zomerse hitte van Zuid-Europa. De aangename temperaturen in de zomer en de vele zon- en lichturen staan garant voor een ontspannen en actieve vakantie.

PassePartout

De gids Zweden Zuid is onderdeel van de nieuwe reeks Scandinavische gidsen. Tegelijkertijd verschenen een gids over Denemarken van Sandra van Bijsterveld en over het zuiden van Noorwegen van Fred Geers. De gidsen zijn allemaal samengesteld op basis van eigen ervaringen in de afzonderlijke landen. Er is veel ruimte voor fotografie.  Deze combinatie maakt de gidsen bij uitstek geschikt als inspirerende voorbereiding op de reizen naar het noorden. Meer informatie over de PassePartout-gidsen van Edicola is te vinden op de website van de uitgeverij.